Pado otvoril okresné policajné riaditeľstvá vo Svidníku a Starej Ľubovni

01.06.2006 Celý región

Svidník/Stará Ľubovňa 1. júna (TASR) - Minister vnútra Martin Pado otvoril dnes okresné policajné riaditeľstvá vo Svidníku a Starej Ľubovni, zrušené pred dva...
Svidník/Stará Ľubovňa 1. júna (TASR) - Minister vnútra Martin Pado otvoril dnes okresné policajné riaditeľstvá vo Svidníku a Starej Ľubovni, zrušené pred dva a polrokom v rámci reorganizácie Policajného zboru.

Obe riaditeľstvá v Prešovskom kraji zriadil minister spolu s novým okresným riaditeľstvom Bratislava– okolie k 1. júnu. Na ich vytvorenie vláda schválila 94 nových tabuľkových miest.
Na otázku o dôvodoch zmeny minister v Starej Ľubovni konštatoval, že riadenie takého rozsiahleho policajného okresu, akým bol doposiaľ Poprad, bolo zložité. Zastrešoval totiž dvanásť obvodných oddelení v štyroch okresoch s celkovým počtom vyše 250 tisíc obyvateľov.
\"Ďalším dôvodom bolo asymetrické rozloženie orgánov činných v trestnom konaní, čo sťažuje komunikáciu, \" konštatoval minister. Podľa neho sa treba snažiť dosiahnuť zhodu v ich umiestňovaní na území celého Slovenska. Zdôraznil, že osobitne nevhodné je ich rozloženie presahujúce hranice krajov. \"Netreba sa brániť tomu, aby sme si vedeli priznať, že nie všetky kroky, ktoré sa v minulosti urobili, boli absolútne ideálne, a keď príde čas a je taká možnosť, tak treba urobiť nápravu, \" povedal.
Minister dodal, že riešenie nezrovnalosti sa dotýka rezortov spravodlivosti i vnútra a ďalšie prípadné zmeny môžu byť predmetom komunikácie v budúcnosti. Zdôraznil, že zriadenie nových riaditeľstiev priblíži službu občanom a zlepší bezpečnostnú situáciu v daných okresoch.
Exminister Palko v rámci reorganizácie k 1. januáru 2004 zrušil 76 zo 125 regionálnych policajných útvarov. Okresné riaditeľstvá zavrel v Senci, Pezinku, Malackách, Piešťanoch, Novom Meste nad Váhom, Partizánskom, Šali, Námestove, Veľkom Krtíši, Revúcej, Svidníku, Starej Ľubovne a v Kežmarku.
 

Vyberte región

mark